ASOCIAȚIA CULTURALĂ ”NEOSFERA”

 

Conform UNESCO, „cultura tradiţională este ansamblul creaţiilor unei comunităţi culturale fondată pe tradiţie, exprimată de un grup sau de un individ şi recunoscută ca răspunzând aşteptărilor comunităţii, atât ca expresie a identităţii culturale şi sociale, cât şi ca norme şi valori transmise oral prin imitaţie sau alte maniere”.

Valoarea culturală a Maramureșului este una dintre resursele esenţiale ale identităţii pe care dorim să o surprindem în proiectele desfășurate în cadrul Asociației Neosfera.

În acest sens, Asociația Neosfera a realizat un Portal al Maramureșului, cu peste 400 de obiective turistice, istorice, monumente ale naturii, muzee și colecții muzeale, case memoriale, atracții turistice mai mult sau mai puțin cunoscute din județul Maramureș: https://portal-maramures.ro

Asociația Neosfera:
CIF: 45720010. Adresa: Str. Transilvaniei nr. 8, Baia Mare, Jud. Maramures, Romania, C.P. 430213.
IBAN: RO81BTRLRONCRT0CR3018401

Email: neosfera.ro@gmail.com
Sprijiniţi proiectul nostru

MEMBRI FONDATORI AI ASOCIAȚIEI

 

MAN Adrian

Este administrator web la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare din 2019, – www.bibliotecamm.ro, instituție la care a realizat website-ul și noua identitate vizuală.

Este fondator și director de imagine la revista de istorie militară şi geopolitică Tactica şi Strategia, – www.tacticasistrategia.ro, la care realizează integral grafica și tehnoredactarea.

A publicat cărțile: Din Cronicile Luminii – sci-fi, Ed. Helvetica, 1999; Citadela de Steril – satiră şi umor, Ed. Marist 2011; Nuvela: Jurnal de Subzistență, 2051 – sci-fi, în revistele Pro Unione și e-Creator. A fost inclus în două dicționare: „Autori maramureşeni: dicţionar biobibliografic”, 2000 și „Scriitori Bibliotecari, Bibliotecari Scriitori”, 2022.

Email: neosfera.ro@gmail.com

MAREȘ Cristian

Manager la Editura Marist, Baia Mare, specialziată pe editarea de cărți cu conținut isotirc, – https://marist.ro

Este fondator și redactor-șef la revista de istorie militară şi geopolitică Tactica şi Strategia, – www.tacticasistrategia.ro.

Este membru fondator la Asociația Națională Cultul Eroilor “REGINA MARIA” – filiala Maramureș.

Publicist, a scris mai multe articole, dintre care semnalăm articolul dedicat lui Leonard Mociulschi (1889-1979) în monumentala lucrare editată de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare: 100 de personalităţi maramureşene care au făcut istorie, 100 de ani de la Marea Unire, apărută în 2018.

Email: edituramarist@gmail.com

CRISTEA Cristian

Manager la S.C. Almagri srl, Sighetu Marmației, companie de cercetare, exploatare si prelucrare al zeolitului natural. Deține un brevet de invenție (nr. 132034 / 29.07.2022) cu titlul „Procedeu de obținere a unui material filtrant pentru apă potabilă” (pe bază de zeolit, n.n.). – https://aqualab.ro

Este fondator, împreună cu regretatul publicist și jurnalist Ioan Johnny Popescu al ziarului local „Sigheteanul” – https://sigheteanul.ro (2011-2017).

Email: contact@zeofilter.ro

Contactați-ne

 

Send message

Unde ne puteți găsi